Blog

Anglia, o ţară a condimentelor!

Din cele mai vechi timpuri, bucătăria englezească a suferit modificări şi a fost influenţată de invadatorii străini.

Diferite popoare precum vikingii, românii, francezii, arabii au adus pe masă şi în bucătăria englezilor o mulţime de ingrediente.

Invazia acestor popoare a adus în Marea Britanie sofranul, nucşoară, piperul, ghimbirul, zahărul, scorţişoară şi curry-ul care este atât de apreciat şi astăzi de englezi.

Curry-ul a venit din India şi a devenit aproape o obsesie pentru englezi care îl folosesc la foarte multe feluri de mâncare, la sosuri picante şi la diferite garnituri.

Timp de sute de ani aristocraţia englezească a servit numai preparate exclusiv franţuzeşti, pentru a se deosebi de restul lumii, de pătură de jos, de aşa zişii ţărani.

În zilele noastre englezii şi-au format bucătăria lor proprie şi bine diferenţiată de alte culturi culinare, mesele lor abundă în feluri de mâncare, toate extrem de consistente, începând de la micul dejun pe care îl ştim cu toţii că este extrem de săţios şi continuând cu prânzul sau cină unde predomină carnea, în special carnea de vită, mielul este foarte apreciat dar şi vânatul, cartofii, mazărea şi somonul.

Preparatele sunt foarte aromate şi cu gust intens şi predominant, englezii nefăcând rabat de la folosirea în exces a condimentelor.

Din Marea Britanie niciun turist nu pleacă nemulţumit şi flamand în nici un caz, bucătăria englezească abundă în ingrediente şi mirodenii.

 

sursa foto : www.pinterest.com