Blog

Ce spune bautura ta preferata despre tine?

Cercetatorii au descoperit de curand o reala legatura intre felul in care functiile psihice ale omului reactioneaza atunci cand consuma lichide si nu neaparat alcoolice.
Intr-un mod mai simplu spus, daca in ultimele luni preferam o anumita bautura racoritoare sau alcoolizata, aceasta poate indica o zona mai activa din creierul nostru care nu era la fel de activa inainte de consumarea acelei bauturi.
In cazul bauturilor racoritoare carbogazoase nu este vorba de o obisnuinta sau de un obicei din familie sau din anturaj, preferintele pentru racoritoarele acidulate demasca o fire dornica si chiar dependenta de activitate si uneori de munca. In general, este vorba de o fire capabila de a-si mobiliza toata energia daca scopul tintit este aproape, este palpabil si mijloacele de obtinere nu necesita un risc foarte mare.

 

In cazul in care ne plac racoritoarele fara acid, plate, nu pentru ca ne temem de ingrasare sau pentru ca asa am auzit ca e mai bine, ci pentru ca ne plac cu adevarat, avem o fire mai greu de urnit in activitati care nu sunt foarte puternic motivante. Nu suntem pasivi, dar nici nu luptam foarte mult cu piedicile, iar deseori obosim foarte repede, mai ales daca facem un lucru care nu ne place.

 

Toata gama de racoritoare cofeinizate, inclusiv ceaiurile negre si verzi care nu au un gust predominant acrisor sunt preferate de indivizi in general sociabili, capabili de a duce la bun sfarsit un lucru inceput, chiar daca motivatia nu este foarte puternica. Majoritatea celor care prefera astfel de bauturi sunt relativ siguri pe sine si in multe cazuri reusesc ceea ce-si propun daca isi mobilizeaza toate resursele si intreaga vointa.

Cei care prefera berea si, in general, gusta foarte rar alte bauturi alcoolice sunt de obicei firi relativ optimiste, de multe ori calculate, dependente de comunicare sincera si de diversitate in activitate. Daca vorbim de barbati, in cuplu sunt in general atenti, deseori toleranti si capabili de multe sacrificii, chiar daca nu au demonstrat acest lucru inca.

 

Preferinta pentru vinurile seci, acrisoare, demasca o fire foarte apropiata de cei care prefera bauturile acrisoare. In plus, cei mai multi dintre acestia au o ratiune vie, observa cu usurinta detaliile si sunt, de regula, obiectivi si putin partinitori dar au o psihologie foarte complicata, fiind inclinati spre tendintele pesimiste si umorul ironic. 


Preferinta pentru vinuri demiseci si demidulci apartine mai ales celor cu o fire mai complicata, o personalitate greu de descifrat din cauza paradoxurilor si o viata afectiva stufoasa, traita intens si foarte colorat. Sunt persoane care stiu sa distinga realele valori de cele false si pot avea sentimente foarte stabile.

 

Cei care aleg coniacul ca bautura preferata sunt de obicei mai activi, gandind mai mult la viitor decat la trecut sau prezent. Sunt, in general, amabili si nonagresivi, dar deseori gelosi si neincrezatori in cei apropiati.

 

Preferinta pentru whisky, gin, votca sau palinca, cei care prefera bauturile tari, sunt de obicei echilibrati, discreti si capabili de a-si stapani furia sau instinctele. In sens negativ, aceasta preferinta demasca o fire mai ascunsa si mai rece in intimitate, in cazul in care pasiunea si dragostea nu sunt foarte arzatoare.

sursa foto : www.europafm.ro