Blog

Lucruri interesante si curiozitati despre vin!

Te-ai intrebat vreodata cate pahare de vin sunt intr-o sticla? Raspunsul este 5. Un pahar contine aproximativ 150 ml de vin, iar o sticla contine aproximativ 750 ml.

Pont : Asa ca, daca iesi in oras si crezi ca singur sau impreuna cu cineva consumi mai mult de 2 pahare de vin, mai bine va cumparati o sticla!

Cati struguri contine o sticla de vin?

O sticla de vin contine aproximativ 950 g struguri. Mai exact, 520 boabe de struguri. De asemenea, mai contine acizi, apa, alcool si minerale precum fier, fosfor, magneziu, fluor, sulf si calciu.

 Cate calorii contine o sticla de vin?

Depinde. O sticla de vin alb sec are 460 calorii. Un vin rosu sec contine 600 calorii. Cele mai calorice vinuri sunt, evident, cele de desert, care sunt si mai dulci, au aproximativ 1400 calorii.

 In cat timp se bea o sticla de vin?

Timpul estimat, pentru doua persoane, este de aproximativ 2,5 ore.

 Cat vin bei intr-o viata?

Daca bei o sticla de vin pe saptamana in toata perioada ta de adult, vei consuma in total aproximativ 2,970 sticle de vin. Daca bei cate un pahar de vin in fiecare seara din viata ta de adult, vei consuma in total echivalentul a 4,160 sticle de vin.

 Care este cel mai cultivat soi de struguri?

Cabernet Sauvignon este soiul de struguri cel mai cultivat. In total, sunt 1368 varietati de struguri confirmate in toata lumea.

Sursa via FoodStory